PDA

View Full Version : max5



Papp
08-30-2002, 09:57 AM
No see objekt ei kõlba gallerysse. Aga ikka, tegin raytrace proovi max5'es. Nagu pole viga. Ainult ambient valgusega. Kui paned mingi valgusallika, asi muutub. Kahjuks pilt läks kaotsi. Läbipaistvad objektid valgust läbi ei lase... Või ma ei oska. See, et renderil pole caustics'id on kaka...

ajuss
08-30-2002, 10:00 AM
lahe,
kuidas sa seda suurendusklaasi efekti tegid

Papp
08-30-2002, 11:27 AM
See pole effekt, nii raytrace renderdab. Suurendusklaas ongi luubi mudel. Tehtud Pro/Engineeris. Tahan teha väikest kino nagu luubiga vaatan mu laseri sisse, näen seal neid aatomi tasemel processe. Selleks, et asi oleks ilus, on vaja kausticsid ja klaas peaks valgust läbi laskma. Max 5 oma renderiga klaas jätab varju nagu läbipaistmata objekt. Muidugi see "projek" on hobby, nii et vist kunagi ei saa lõpuni.

Artur
09-02-2002, 01:39 AM
kasuta shadow maps'ide asemel raytrace shadows. need jätavad klaasist korralike varje.

Papp
09-02-2002, 11:08 AM
Raytrace shadowil on teravad ääred. Ei mäleta, kus sai need softiks muuta.
Ja see luup kuidaski ei taha fokuseerida langevad valgust. See effekt ei taha ka finalrenderiga välja tulla. Vist ei oska...

Artur
09-02-2002, 02:02 PM
jah, raytracemisega soft-shadoweid teeb ainult final-render (v6i m6ni muu MAXi plugin).
Valguse murdumist (caustics) teeb kah vaid final-render. Eks ava m6ni fR'ga kaasas olevat näidis-stseeni ja uuri asja.

proovi, kasutada standart materjali asemel fR material. kontrolli, et fR globalsites caustics on enabletud ja et object (see klaas) propertites Mental Ray all oleks caustics kah enabletud.

Papp
09-02-2002, 02:25 PM
ehhehee...
Kõike seda ma tegin Cinemas - no problems.
Lihtsalt tahan ka Maxis korrata. Peaks nagu saama aga eriti hästi ei tule välja.
fRender ei ole vist hästi kohandatav max5, läks palju aeglasemaks. Eks kusagil varsti ilmub stage1.

Muide, Artur, sul on õige aeg uus elektriküttega lina muretseda Eestisse tulekuks. Teil seal on karm talv ja season. See mis sa eelmine kord tõid on Antsul.

Artur
09-02-2002, 03:00 PM
28 täna. aga ants rääkis et ta ei kasuta seda. igaljuhul v6tan talt selle ära. see v6tab pool kohvrit ruumi.

Papp
09-02-2002, 03:03 PM
Ah jaa, sa ju tuled lennukiga. Kuidaski ruumi taju on kadunud. Ise ei ole kaugemale kui kesklinn reisinud. Kesklinn on ka nii võõras. Paari kuu pärast jälle miski muutub, turistid ja pätid tänavatel. Täitsa võõras..

Artur
09-03-2002, 01:34 AM
täitsa maakas oled ju. turistid sama vastikud kui pätid :-). muide millal sauel net on?

Papp
09-03-2002, 08:54 AM
Nii et net kunagi ikka Saule jõuab. Avaldus on sees. Need Eesti Telefonist ärkasid ja ise saatsid avalduse blankette.
Jatkan CG ga. Vot see vorst luubi all on Cinemas tehtud ilma et mingeid parameetreid kruttida. Niisama hiire klõpsudega.

Papp
09-03-2002, 09:02 AM
Ja veel. Seda luupi Maxi ei õnnestunud importida - riknesid optilised omadused. Tegin booleani-ga. Siis leidsin, et mul vedeleb power boolean plugin. Mõnus asi. On vaja?

Anton
09-03-2002, 11:29 PM
Pole elektri tekki kasutanud.

See luubi effekt on kyll fun.


tehke 3D-d!

Artur
09-04-2002, 04:01 AM
booleani ma eiriti ei kasutagi. igasugu Cut ja muud variandid on nats stabiilsemad MAXis ja l6ikavad puhtamalt.

ja maxis saab klaasi tihedust ja selliseid asju defineerida materjalides.

Papp
09-04-2002, 10:14 AM
Ma tean, kus klaasi omadusi muuta maxis. Lihtsalt ma lootsin et max5 õmmeldakse korralik render. Aga see oli ja jääb maxi kõige nõrgemaks kohaks - hea renderi puudumine.