PDA

View Full Version : Max 5



Artur
04-22-2002, 02:32 AM
http://www.dreamwater.net/themaxer/maxshots.htm

osa maya interface featuresid vuffeldanud

Papp
05-20-2002, 09:45 AM
See asi ei puuduta Max 5 versiooni. See bug on mul neljandal. Kõik on sinine! Ei mäleta. pärast millist liigutust kõik läks siniseks. Kas keegi teab, milles asi?

Artur
05-20-2002, 10:22 AM
kas OpenGLi viewportis on sama? v6i ainult renderdamisel ja meterial editoris?

muidu päris naljakas.. pole varem sellist asja näinud.

Mis sul Default Ambient Light Color on seal samuses Customize > Preferences > Rendering

Papp
05-20-2002, 10:35 AM
Viewpordis on sama. Sinine. Kui impordid sceeni koos materjalidega, kõik on korras. See nähtus ilmub uue sceeni alustamisel... Mingi seting on nihu läinud, ei leidnud kus. Vaata, need default materjalid on ka sinised, mitte hallid.

Artur
05-20-2002, 01:17 PM
materjal editoris iga pall on tegelikult renderdatud sama setingutega mis default renderdamine. kui sul ambient light seal eeltoodud setingutes on siniseks keeratud siis k6ik muutub siniseks..ka materjalid.

default ambient lighti saab muuta seal Preferentsides > Rendering. Stseeni enda ambient lighti saab muuta Render > Enviroment. Kusjuures sealt samast saab muuta ka Backround Colori ja inimesed vahel keeravad kogematta Ambient Lighti värvi selle asemel.

Papp
05-20-2002, 01:38 PM
Aha, eks ma kodus proovin. Siin tööjuures meil ei ole arvutid Max'iga. Huvitav, täna on miski vaikus. Marko on vist juba puhkusel. Või teeb raha. HP Laserjetiga.
Täna öösel oli -2, praegu õuel on vist +9. Jube.

Anton
05-20-2002, 02:36 PM
Jah. Soe kevad j6udis meid korralikult juba ära hellitada.

Artur
05-20-2002, 03:01 PM
tänane ilm meenutas mulle sygist siin. siuke tuuline. aga taevas ikka sinine ja oma 25 kraadi oli.

terrorist on jah, puhkusel.

ja mul on k6vasti t88d.

Anton
05-20-2002, 11:36 PM
Artur, eestis k6ik tyybid tahavad miskipärast sinu moodi välja näha.

Artur
05-21-2002, 02:24 AM
sest ma olen natuke falcondesign

Papp
05-21-2002, 09:36 AM
Tuleme tagasi CG sse.
Ise olin loll. Tahtsin muuta tausta, muutsin selle sama ambient light siniseks. Huvitav, et tausta muutmine ei ole permanent, ambienti muutmine jääb talle meelde. Ja veel - see ambient kustub, kui kasutad valgusallikaid aga värv jääb! Sigadus.

Artur
05-21-2002, 10:07 AM
nu seda ma arvasingi. aga k6igil nendel "bugidel" on oma funktsioon tegelt. Kui see max nii ei käituks, siis inimesed nuriseks, et materjal editoris valgus ei muutu jne.

Papp
05-21-2002, 10:21 AM
Cinema on parim! Kule, kas sa seda puukasvatus Xfrogi sait käima? Totter asi, mängida on huvitav. Fraktaalsed puud on paremad - ei koorma sceeni.

Papp
05-21-2002, 10:26 AM
Nali

Anton
05-21-2002, 12:44 PM
Xfrog on täiesti vinge asi.
just sellised puud nigu vaja.
pole ydse rasked ka mitte

Mayasse importis ja rendib jumala ilusti.
Ja mis k6ige parem, oksad lehed ja tyvi on eraldi objektid, nii et
nad on vägagi animeeritavad.Jehuuu..
Sest maya enda puude probla on see , et neid interfaces ei näegi ega manipuleeri normaalsete attribuutidega.

mude, hea nali.

Papp
05-21-2002, 01:10 PM
Artur, kas sa oma e-maili kasti ültse avad?
Pane kusagil kirja oma isikukood. Äkki läheb vaja.

Artur
05-21-2002, 01:52 PM
vaatan kyll. lihtsalt pass oli kodus. saatsin ära

Marko
05-25-2002, 02:29 PM
Mul on Max 6 ja Excel

Papp
08-21-2002, 10:56 AM
Panin Max5. Iseenesest tore. Render nats parem mis max4, aga ikka jätab mulje, nagu pilt on tehtud kehva digikaameraga. Töötab stabiilselt, siis installisin Finalrenderi ja oops:

ajuss
08-21-2002, 01:33 PM
olen kuulnud et paljalt cebas.dll kuskil pluginite kataloogis viskab max 5-e ämbrisse.
peab ootama fr uuemat versiooni

Papp
08-21-2002, 02:04 PM
Max4 tegi sama pulli frenderiga ja entropy-ga. Viienda oma renderil pole caustics'id, õpetab kasutama mingeid maske... Seda küll ei viitsi teha. Muidugi, ämbrisse võib visata ka konflikt videokaardiga. Mull on Matrox, mis väga korralikult töötab CADidega.

ajuss
08-21-2002, 02:24 PM
seda saab ju tsekkida,
lylita max Heidi peale ja siis näeb kas on video viga. Matrox ja opengl pole eriti hea. 2d kvaliteedilt ja kiiruselt on kyll yle prahi.

Artur
08-22-2002, 02:31 AM
minul on max ja fR suhteliselt stabiilsed. Kui windows v6i max täita igasugu prahiga siis muidugi hakkab jampsima.

Maxil on skin modifier väga bugine olenemata masinast. aga seda kasutavad ainult animaatorid. :-)

Papp
08-22-2002, 09:33 AM
Seesama max5-le ma ei jõudnud veel mingit plugini peale panda, ainult fRender. Õhtul proovisin veelkord. Viskab ämbrisse renderdamise canceldamisel. Kui lasta tegitseda lõpuni, ämbrid pole. Aga vist fR ja Max5 eriti ei sobi kokku, palju aeglasem, kui max4 frenderdamine.

ajuss
08-22-2002, 10:32 AM
muide, mis fr versioon sul on, uusim on 1.4

Papp
08-22-2002, 10:46 AM
Jah, seesama fr 1.4
Ausalt üeldes, ega ma 3d midagi tõsist ei tee. Niisama torgin, et saaks lastega rääkida nende keeles...

ajuss
08-22-2002, 10:51 AM
jahah
mul vist sama värk
praegun lihtsalt harrastan kergelt (st arenen - yks samm edasi >2 tagasi) ja selleks ajaks kui poeg on puberteedieas vöin temaga vabalt 3d-st rääkida.

Artur
08-22-2002, 02:50 PM
fRi viimane versioon on nimega Stage 1. Kusjuures seal on huvitav network rendering olemas. väga lihtsalt v6id panna k6ik kontori masinad yhte pilti renderdama. Nii palju kui masinad, nii palju ka kuubikuid jookseb mööda pilti ja renderdavad osa stseenist yhel ekraanil.

seal igast muid lahedaid featuresid.

Need eelnevad versioonid (Stage 0) on tegelt nö Beta versioonid

Papp
08-22-2002, 02:55 PM
Stage 1 pole veel välja lastud. Tuleb vist sügisel. Koos Cinema 4d 8.0!

Artur
08-22-2002, 03:10 PM
ahah.. ok selge.

tundub et vanamees on asjadega rohkem kursis kui selle ala spetsialistid :)

Papp
08-22-2002, 03:20 PM
Tegin ära!
Loodan et see fR õmmeldatekse max5 külge korrektselt, nagu näiteks Cinema s, kus funkab laitmata.
Kahju et Max5 pole seda lõpmatu pinda. Seda mis Bryces moodustab groundi. On ka Flamingos, Cinemas, Carraras... Niukesi minu mudeleid on sel pinnal mugav eksponeerida. Või ma ei leidnud?

Papp
08-27-2002, 10:00 AM
Vot niuke asi. Kui ma ekspordin solid modeli nendesse 3d sse, minu terve tüki eksportimisel miskipärast jagab kaheks. Nii et tuleb kaks polygon mesh'i. Tahtsin kokku õmmelda, mitte käsitsi plygoni kaupa. Tahaks nii, et plõksti - ja valmis. Helpis ei leidnud. Küsimus - kas Maxis on see võimalik? Õmmelda kaks polygon mesh'i automaatselt.

Artur
08-27-2002, 10:29 AM
m6led verteksid kokku keevitada?

v6i yleliigseted polygonid kustutada?

v6i kaks objekti yheks attachida?

Papp
08-27-2002, 10:38 AM
Kaks objekti mergeda. Asi on selles, et rendimisel on näha seda kohta kus üks objekt teiseks üle läheb. Eriti raytracel. Aga objektide ääred on täpselt kohakuti.

Artur
08-27-2002, 10:57 AM
1. attachi

2. määra vertexite sulamise vahemaa ja vajuta "weld"

Papp
08-27-2002, 11:04 AM
Thanks. Seda paneeli kül nägin, aga ei saand aru.
Need polygonid on nii võõras asi. Solid modellerimine on nagu vector graafika. Polygonid ja nurbsid - raster. Asjad sama kaugel nagu Photoshop ja Autocad...

Papp
08-28-2002, 09:25 AM
Weldisin need kaks meshi - ega eriti paremaks ei läinud. Üritasin parandada käsitsi ja nende smoothidega ja optimizeeriatega. Resultat ei ole ilus. Tuleb vist täpsem (rohkem polysid) export teha. Siis see prosta asjake hakkab kaaluma 500 kb ;-(
Jah, see vorst ei kuulu asja juurde, see tähistab tsooni, mis mulle ei meeldi.